Over

JURGEN - jan - Jantina Talsma

Mijn naam is Jurgen Gerlofs en ik ben geboren in Sneek. Op jonge leeftijd begon ik mijn muzikale leven en werd ik na een paar jaar aangenomen op de muziekopleiding D’Drive in Leeuwarden. Vanaf dat moment ben ik mij gaan verdiepen in het spelen van meerdere muziekstijlen, meerdere soorten toetseninstrumenten (hammond, rhodes, synthesizers) en speelde ik in meerdere band/duo projecten.

Momenteel studeer ik jazz en pop piano aan het Conservatorium van Zwolle. De combinatie tussen deze stijlen en de mogelijkheden in deze stijlen is het gene waarin ik in mijn spel het accent leg en mijn inspiratie vandaan haal. Zowel piano als toetsen speel ik even graag, maar door mijn ervaringen in bands noem ik mijzelf eerder een toetsenist.

Op het podium staan is het gene wat ik liefste doe, maar mijzelf continue blijven uitdagen is het gene wat mij energie geeft. Urge – Sheets For Your Music is daar een goed voorbeeld van. Een bladmuziek bedrijf die ik heb opgestart met mijn collega muzikant Klaas Zijlstra. Een idee wat is ontstaan vanuit onze ervaringen binnen het live circuit (als uitvoerend muzikant.) Bladmuziek leveren voor alle stijlen muziek, in welke formatie dan ook. Een flinke uitdaging, al zeg ik het zelf aangezien mijn ervaringen op dit moment vooral liggen binnen de popmuziek. Niet in klassieke muziek, en al helemaal niet met orkesten/ensembles, om maar een voorbeeld te noemen. Toch sta ik hiervoor open omdat ik mij zo breed mogelijk wil profileren. Stukken arrangeren, componeren en/of produceren hoort daarom ook bij mijn wekelijkse werkzaamheden.

 

 

 

Advertentie